Träningstillfälle i Hallstahammar 9 juni

Västerås Simsällskap (VSS) bjuder in till kostnadsfri triathlon-träning på Hallsta Triathlons tävlingsbanor (Svenska cupens banor) onsdag 9/6 kl. 18:00. CORONA-säkert!!!
Vi kommer att fokusera på cykel + löpning olympisk bana. Den som vill kan självklart komma tidigare och simma.
Enda kravet är att man har en klubbtillhörighet. Om du inte har klubbtillhörighet så får du gärna bli medlem hos VSS.

Mer information och anmälan hos Västerås Simsällskap

Hallsta Triathlon ställs in

Hallsta Triathlon informerar:
Vi måste tyvärr meddela att vår tävling inte kommer att genomföras. Flera av våra funktionärer har samhällsviktiga roller och får inte utsätta sig för risken att smittas. Vi har dessutom flera gamla eldsjälar som vi inte heller kan utsätta för risken att smittas för att vi skall genomföra vår tävling. Vi märker också att intresset för att tävla under rådande situation har minskat kraftigt. Många inklusive ni aktiva undviker ju att resa och träffa personer från andra delar av landet för att inte sprida smittan.

Det var inget lätt beslut men ändå känns det som självklart givet den situation som råder. In i det sista hoppades vi på en ändrad situation, men nu ser vi att ingen förbättring är att vänta den närmaste tiden fram t.o.m. maj månad.

Beslut är taget i samråd med STF. Vi hoppas på förståelse för vårt beslut och hälsar alla välkomna nästa år.
Information angående vad som händer med inbetalda anmälningsavgifter kommer att samordnas med STF och övriga arrangörer.

STF informerar:
Hallsta Triathlon var en deltävling i Svenska Triathloncupen. Besked om Svenska Triathloncupen och Maxi Linköping Triathlon kommer fredag 3 april.

Viktig ändring 2020 för 8-15 år

Tävlingsledningen har den 16 januari 2020 beslutat – främst av säkerhetsskäl – att loppet för barn & ungdom 8-15 år som tidigare år genomförts på lördagen vid Skantzöbadet flyttas till söndag eftermiddag. Ett annat arrangemang äger rum på lördagen och vi tror att det kommer bli så stor påverkan på området att det inte går att på ett säkert sätt arrangera triathlonloppet för de unga samtidigt.

Simningen blir nu i inomhusbassängen i Sporthallen, och resten av loppet i stora drag på samma banor som övriga tävlande. Starten kommer ske när tävlande på supersprint avslutat cyklingen, ca. kl 15:00.

2019

Tusen tack till alla aktiva, åskådare samt funktionärer för årets tävling! I väntan på slutliga resultat från vår tidtagare kan man gå in på:

https://live.eqtiming.com/49256#result (09.50 och 11:00)
https://live.eqtiming.com/49288#result (finalen i Supersprint kl 14:30)

för att söka sina resultat. Om man ser något suspekt kan man meddela EQ direkt så försöker de fixa till. Vi är medvetna om några få som saknar resultat helt och arbetar på att återskapa dessa så gott det går.

Snart dags – information om efteranmälan

Nu är det inte långt kvar! Först ut är de unga upp till 15 år på lördag kl 18, och sedan alla andra på söndag!

Missade du att anmäla dig i förväg? Det går att anmäla på plats i alla distanser och klasser.

För lördag tar vi emot anmälningar till lördagens lopp från kl 16:30 vid Skantzöbadet. Starten är kl 18.00. Efteranmälan till samtliga åldersklasser kostar 300 kr och vi föredrar betalning med kort eller Swish.

Söndag morgon öppnar sekretariatet kl 8:00 i Sporthallen i Hallstahammar. Efteranmälan ska vara gjord senast en timme före din starttid.

2xSupersprint för Senior och Junior 18-19: 800 kr (09:50)
2xSupersprint för 16-17 år: 600 kr (09:50)
1xSupersprint för 14-15 år: 500 kr (start 09:50)
Olympisk distans (master, motion): 900 kr
Sprint motion: 800 kr
Stafettanmälan kostar 1200 kr, oavsett olympisk eller sprint-distans.

 

 

 

Cykling för motion och olympisk distans

På grund av vägskador har vi valt att korta ner cykelvarvet för motion sprint och olympisk distans. Varvet blir nu 10 km men med bättre vägunderlag. Banan påminner om förra årets bana.

Nyhet: Dubbel-Drafting 2019

Våren är här och det betyder att Hallsta Triathlon står för dörren.

Eftersom vi älskar omkastningar införs dubbla drafting-lopp för Supersprinten 2019!

Både första och andra supersprinten kommer alltså att genomföras med drafting tillåten. Morgonens lopp körs med masstart medan eftermiddagens lopp fortsatt genomförs med jaktstart, men nu med halverat försprång. Mer info i PM.

Av Sveriges fem draftinglopp för eliten körs två i Hallstahammar den 2 juni. Ta chansen!

Med vänliga Hälsningar,
Tävlingsledningen

Nytt för 2019!

  • Föreningstävlingen ändrar form till att bli en tävling som omfattar 2 x supersprint inklusive 14-15 år. Teamet/klubben tävlar om värdecheckar från Olanderswim.se Annars samma upplägg att alla som fullföljer räknar hem poäng till teamet. Vi hoppas kunna sporra till rafflande kamper ända in över mållinjen från första till sista deltagare.
  • Cykelbanan för olympisk distans och motion kort har ändrats och varje varv blir nu 20 km med varvning i anslutning till växlingsområdet.
  • Löpbanan för 2 x supersprint är ändrad och blir ett varv men fortfarande så att den passerar i nära anslutning till målområdet två gånger.
  • Löpbanan för olympisk och motion kort ändras till 5 km per varv men med passering i nära anslutning till målområdet fem respektive två gånger.

Resultat

Tack alla härliga triathleter som kom till oss i helgen! Vi hade ju verkligen tur med vädret för en gångs skull.

Resultat är uppladdade hos förbundet: http://www.svensktriathlon.org/Tavling/Resultat. Sträcktider för de yngre som tävlade på lördagen är på väg, men vi behöver massera siffrorna lite mer där.